Doorslijpschijf

De klassieker onder de doorslijpschijven is de dunne XT38 en XT70 van Rhodius, dit is een extra dunne doorslijpschijf met perfecte handteerbaarheid. Dit is de meest verkocht doorslijpschijf voor RVS, maar ook voor staal. Geschikt voor de meest harde staalsoorten, zelfs hooggelegeerde staalsoorten bijv. RVS, maar ook platen met kunststofcoating kunt u er moeiteloos mee doorslijpen. Kortom de meest universele doorsnijschijf, bedoeld voor professioneel gebruik.
De XT38 heeft een hogere standtijd en gebruikt u voor machine's van 1000Watt en meer en de XT70 is wat goedkoper en hiervan is de standtijd iets lager en best te gebruiken voor machines van minder dan 1000 Watt en oa accuslijpers.

Slijpt u enkel staal, dan is de beste keus de XT67 voor de 125mm schijven en het type KSM voor de schijven van 180 en 230mm.
De Rhodius-KSM schijven zijn ook doorslijpschijven met uitstekende kwaliteiten. De dikte is 3mm, diameter 180 of 230mm. Uitermate geschikt voor op de bouwplaats, bijv voor het slijpen van gereedschapsstaal, bouwstaal, betonijzer of plaatmaterialen.